Zajrzyj przez ramię rodzinom rolniczym, które wytwarzają swoje produkty i poznaj dialog między rolnikami a szefami kuchni.
Villnösstal to pierwsza destynacja Slow Food Travel w Południowym Tyrolu. Kultura rolnicza i zrównoważony rozwój są zachowane w dolinie Dolomitów głównie dzięki lokalnym gospodarstwom rolnym. Projekt Slow Food promuje regionalne cykle żywnościowe, a uczestniczące w nim gospodarstwa oferują autentyczne doświadczenia Slow Food Travel, umożliwiając wymianę między gośćmi a mieszkańcami.
Gospodarstwa zrzeszone pod marką „Roter Hahn” w dolinie Villnöss obejmują Ranuihof, gospodarstwo ekologiczne Ganoihof, gospodarstwo Unterkantiolerhof, gospodarstwo ekologiczne Petrunderhof, gospodarstwo Unterpiskoihof i gospodarstwo Proderhof. Gospodarstwa te regularnie otwierają swoje podwoje, oferując swoim gościom zrównoważone wakacje z unikalnymi projektami.
- Doświadczenie na farmie „KUH” z rolniczką Veroniką w gospodarstwie Proderhof
2 października, 16 października, 22 października 2024 r., od godz. 9:00
- Od mleka do sera
20 września i 25 października 2024 r., od godz. 10:00 w ekologicznej serowarni Petrunderhof
- Tyrolskie szare bydło i krajobraz kulturowy Villnöss wokół gospodarstwa Ganoihof
18 i 25 września 2024 r., od godz. 16:00
Odkryj autentyczną eno-gastronomiczną stronę Południowego Tyrolu.