Smacznie przygotowane
wszystkie części mięsa
Eventy
Dania z wszystkich części mięsa
Świadome jedzenie mięsa zaczyna się od jego kupowania od lokalnych gospodarstw, w których zwierzęta się rodzą, są hodowane i przetwarzane. Ale świadome jedzenie mięsa oznacza również wykorzystywanie nie tylko tak zwanych „szlachetnych”, ale wszystkich części zwierzęcia. Dzięki dobremu przygotowaniu pod okiem eksperta, znane i mniej znane części zyskują w ten sposób honorowe miejsce na talerzu.
Świadome jedzenie mięsa zaczyna się od jego kupowania od lokalnych gospodarstw, w których zwierzęta się rodzą, są hodowane i przetwarzane. Ale świadome jedzenie mięsa oznacza również wykorzystywanie nie tylko tak zwanych „szlachetnych”, ale wszystkich części zwierzęcia. Dzięki dobremu przygotowaniu pod okiem eksperta, znane i mniej znane części zyskują w ten sposób honorowe miejsce na talerzu.
W tradycyjnej wiejskiej kuchni Południowego Tyrolu z wpływami śródziemnomorskimi można znaleźć wiele smacznych dań mięsnych. Czy jest to jagnięcina na Wielkanoc, czy pieczeń wołowa jesienią, niektóre wyjątkowe części zwierząt wymagają dłuższego czasu przygotowania, aby mogły się później naprawdę rozpływać w ustach.
Wykorzystywanie wszystkich części zwierzęcia obejmuje też podroby. Flaki, pasztet czy grasica – nawet jeśli niektóre potrawy wydają się na pierwszy rzut oka nieco dziwne – w odpowiednim świetle stają się wyjątkowymi specjałami o niezwykle bogatym smaku. Ze względu na różne sposoby wykorzystania poszczególnych części mięsa, przygotowanie z nich dań stanowi prawdziwe wyzwanie.
Dania z wszystkich części mięsa
Dla świadomych smakoszy mięsa
Podczas naszych eventów kulinarnych odkryjesz na nowo mięso i dowiesz się, jak zmienić nieznane kawałki w najbardziej soczyste kąski.
Social Wall
Nasze gospodarstwa z bliska
Ciekawe informacje, prawdziwe historie i najpiękniejsze zdjęcia z gospodarstw Południowego Tyrolu.
#loveroterhahn