Wieczory kulinarne
Przysmaki w wiejskiej izbie
Nie później niż podczas kulinarnego wieczoru na wakacjach w gospodarstwie w Południowym Tyrolu odkryjesz, że gościnność przejawia się tutaj kulinarnie. W miłej atmosferze gospodyni rozpieszcza swoich gości specjałami z wiejskiej kuchni.
Nie później niż podczas kulinarnego wieczoru na wakacjach w gospodarstwie w Południowym Tyrolu odkryjesz, że gościnność przejawia się tutaj kulinarnie. W miłej atmosferze gospodyni rozpieszcza swoich gości specjałami z wiejskiej kuchni.
Jak prawidłowo pokroić bekon? Dlaczego w Południowym Tyrolu knedli nie można kroić nożem? Dlaczego chleb określany jako Schüttelbrot jest taki twardy? Odpowiedzi na wszystkie te pytania uzyskasz z pewnością podczas urlopu spędzonego w wakacyjnym apartamencie w gospodarstwie. W trakcie wieczoru kulinarnego goście dowiadują się od goszczących ich rodzin wielu nowych i ciekawych rzeczy o miejscowym stylu życia. W miłej atmosferze można skosztować tradycyjnych potraw w towarzystwie kieliszka czerwonego wina i porywających opowieści o życiu na farmie.
Czy spotkanie odbywa się w izbie, winiarni czy altanie – w południowotyrolskim gospodarstwie zawsze jest wesoło. Gospodarze dbają, by goście miło spędzali czas: od wieczoru z pierogami po marende, jak nazywa się tutejszy podwieczorek. Tych kulinarnych doznań szybko się nie zapomina. Oprócz autentycznego doświadczenia wiejskiej kultury i jej tradycji, jest również wystarczająco dużo czasu na przyjemne rozmowy. Na farmie zawiązało się już wiele przyjaźni na całe życie.