&noscript=1 /> Ansitz Villa Raßlhof - Produkty rolne wysokiej jakości w Tramin an der Weinstraße Hofdetail
 
Ansitz Villa Raßlhof
Produkty wysokiej jakości od rolnika w Tramin an der Weinstraße
Walter Gamper A.-V.-Kellerweg 11
T +39 0471 861222 info@buschenschank.it
Wein
Opis gospodarstwa
Uprawa winorośli w Raßlhof ma szczególnie długą historię. "Nasza rodzina produkuje wina w harmonii z naturą i zgodnie ze starą rodzinną tradycją od 1889 roku", wyjaśnia winiarz Walter Gamper. Z powierzchnią winnic wynoszącą 1,5 hektara, gospodarstwo jest również jednym z najmniejszych producentów win DOC w Południowym Tyrolu. Wina charakteryzują się bardzo tradycyjnym charakterem.
Familie Gamper
życzy zadowolenia z produktów
info@buschenschank.it
telefon +39 0471 861222
tel. kom. +39 335 7032585
Sklep z artykulami gospodarskimi
Od wtorku do soboty w godzinach 17-23
Świadomość pochodzenia
Rodzina Gamper uprawia około 1,9 hektara winnic w Tramin. Każde wino jest uprawiane na odpowiednich glebach: Gewürztraminer rośnie na czerwonej gliniastej glebie, Lagrein na ciepłej, przepuszczalnej glebie, Cabernet w najlepszej lokalizacji dla czerwonych win, a Pinot Blanc na południowym zboczu. Rolnik Walter przekształcił gospodarstwo w ekologiczną uprawę winorośli od 2014 roku.
Przetwarzanie
W piwnicy na gospodarstwie rolnym świeże winogrona są odszypułkowywane, wyciskane i fermentowane w kontrolowanych warunkach. Białe wina są fermentowane na zimno w temperaturze od 16 do 18 stopni Celsjusza, aby zachować ich owocowy smak. Wina czerwone, z kolei, są fermentowane ze skórkami przed wyciśnięciem. Czas maceracji wynosi od 7 do 8 godzin w temperaturze od 25 do 30 stopni Celsjusza.
produkty
Wein
Vigna Armentl Vernatsch DOC
Linus Lagrein Riserva DOC
Pinot Blanc DOC
Nathan Gewürztraminer DOC
Wszystkie punkty sprzedaży
Sklep przy gospodarstwie
Od wtorku do soboty w godzinach 17-23
Inne
Produkty dostarczane są ponadto do okolicznych hoteli
Położenie & dojazd
Ansitz Villa Raßlhof
w Tramin an der Weinstraße znajduje się na wysokości
300 metrów nad poziomem morza.
Back to list