Przystawka
Makaron z chleba Schüttelbrot
Makaron z chleba Schüttelbrot
Domowy makaron wstążki z Schüttelbrot, podawane z delikatnym sosem z tradycyjnego szarego sera, tworzą ekscytujące danie.
Margit Stabinger
Gospodyni z Kinigerhof
Składniki
4 osoby
90 MIN.
100
g
drobno zmielonego chleba Schüttelbrot
200
g
mąki
3
jaja
niewielka ilość oliwy z oliwek
sól
250
ml
bulionu mięsnego
1
lyzka
masła
200
g
szczypiorku
szary ser
Przygotowanie - Makaron z chleba Schüttelbrot
-
1.KrokZe składników wyrobić ciasto i odstawić na ok. 30 minut.
-
2.KrokPrzy użyciu maszynki do makaronu przygotować cienkie placki i pokroić na wstążki.
-
3.KrokMakaron ugotować w dużej ilości posolonej wody.
-
4.KrokW międzyczasie zredukować bulion mięsny i doprawić go masłem, szczypiorkiem i odrobiną szarego sera.
-
5.KrokUgotowany makaron wstążki wymieszać z sosem i podawać.
-
Powodzenia życzy
Margit Stabinger
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Kinigerhof w Sexten