&noscript=1 /> Makowiec - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

pieczywo

Makowiec

Makowiec

Mak jest starą rośliną uprawną, która szczególnie intensywnie występuje na terenach górskich. Można z niego przygotować wiele pysznych deserów.
Annemarie Vallazza
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Lüch de Survisc
Składniki
1 forma do pieczenia ciasta
90 MIN.
  • 200 g
    zmielonego maku
  • 200 g
    orzechów laskowych (startych)
  • 200 g
    cukru
  • 200 g
    mąki
  • 200 g
    masła
  • 5
    jaja
  • 2
    jabłka, starte na tarce
  • cynamonu
  • sproszkowane goździki
  • sól
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Makowiec
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Utrzeć masło, cukier i jajka.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Dodać mąkę, mak, orzechy, przyprawy i starte jabłka.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Ciasto wylać do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy i piec przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180°C.
  •  
    Powodzenia życzy
Annemarie Vallazza
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Lüch de Survisc w Wengen

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Lüch de Survisc
Vallazza  | Wengen
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Pasta z porzeczki, Pieczone kiełbaski, Schulterspeck, Syrop z porzeczki, boczek szynkowy ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?