Deser
"
"
Tiramisù w innej odsłonie: słynne paluszki biszkoptowe z kremem mascarpone są dostępne w wersji letniej z orzeźwiającymi malinami.

Lydia Messner Sparber
Gospodyni z Petrunderhof
Składniki
4 osoby
20 MIN.
-
250 mlmleka
-
1laska wanilii
-
1 mala szczyptaszczypta c
-
1 szczyptasól
-
2jaja
-
30 gcukru
-
30 gmąki
-
250 gserka mascarpone
-
500 mlśmietany
-
40 mlrumu
-
1 opakowanieopakowanie biszkoptów
-
250 mlsyropu malinowego
-
250 mlwody
-
250 gmalin ze słoiczka
Przygotowanie - "
-
1.
Krok200 ml mleka zagotować z laską wanilii, skórką cytrynową i szczyptą soli. -
2.
KrokW misce wymieszać 50 ml mleka z żółtkami, cukrem i mąką i dodać do gotującego się mleka. Gotować przez około 3 minuty ciągle mieszając. -
3.
KrokWmieszać serek Marcarpone do wystudzonej kremowej waniliowej masy, dodać delikatnie ubitą śmietanę i wlać rum. -
4.
KrokBiszkopty nasączyć rozcieńczonym wodą syropem malinowym i wyłożyć nimi formę. -
5.
KrokNastępnie posmarować je warstwą kremowej masy i ułożyć 125 g malin ze słoiczka. -
6.
KrokUłożyć kolejną warstwę nasączonych biszkoptów, a na niej rozsmarować resztę kremowej masy i rozłożyć resztę malin. -
Powodzenia życzy

Lydia Messner Sparber
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Petrunderhof w Villnöss