Przystawka
Szpecle szpinakowe
Szpecle szpinakowe
Bardzo prosty przepis na zielone spatzlen, które uwielbiają nie tylko dzieci, a które szczególnie dobrze smakują ze świeżym szpinakiem.
Annemarie Vallazza
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Lüch de Survisc
Składniki
6 osoba
30 MIN.
-
120 gświeżego szpinaku
-
1ząbek czosnku
-
3jaja
-
300 - 400 mlmleka
-
200 gmąki
-
sól
-
parmezan
-
masła
-
gałka muszkatołowa (starta)
Przygotowanie - Szpecle szpinakowe
-
1.KrokNajpierw zmiksować surowy szpinak z ząbkiem czosnku, następnie dodać jajka, mleko i szczyptę gałki muszkatołowej.
-
2.KrokNejprve v mixéru smíchejte syrový špenát se stroužkem česneku a poté přidejte vejce, mléko a trochu muškátového oříšku.
-
3.KrokMasę szpinakową wyciskać do osolonej, gotującej się wody; od czasu do czasu zamieszać.
-
4.KrokSzpecle gotować tak długo, aż wypłyną na powierzchnię wody; podawać z parmezanem i masłem.
-
Powodzenia życzy
Annemarie Vallazza
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Lüch de Survisc w Wengen