&noscript=1 /> Szpecle szpinakowe - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Szpecle szpinakowe

Szpecle szpinakowe

Bardzo prosty przepis na zielone spatzlen, które uwielbiają nie tylko dzieci, a które szczególnie dobrze smakują ze świeżym szpinakiem.
Annemarie Vallazza
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Lüch de Survisc
Składniki
6 osoba
30 MIN.
  • 120 g
    świeżego szpinaku
  • 1
    ząbek czosnku
  • 3
    jaja
  • 300 - 400 ml
    mleka
  • 200 g
    mąki
  • sól
  • parmezan
  • masła
  • gałka muszkatołowa (starta)
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Szpecle szpinakowe
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Najpierw zmiksować surowy szpinak z ząbkiem czosnku, następnie dodać jajka, mleko i szczyptę gałki muszkatołowej.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Nejprve v mixéru smíchejte syrový špenát se stroužkem česneku a poté přidejte vejce, mléko a trochu muškátového oříšku.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Masę szpinakową wyciskać do osolonej, gotującej się wody; od czasu do czasu zamieszać.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Szpecle gotować tak długo, aż wypłyną na powierzchnię wody; podawać z parmezanem i masłem.
  •  
    Powodzenia życzy
Annemarie Vallazza
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Lüch de Survisc w Wengen

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Lüch de Survisc
Vallazza  | Wengen
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Pasta z porzeczki, Pieczone kiełbaski, Schulterspeck, Syrop z porzeczki, boczek szynkowy ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?