Napoje
Ajerkoniak
Ajerkoniak
Likier jajeczny to prawdziwy przysmak na ciepło, zwłaszcza zimą. Aby uzyskać dobrą jakość, zaleca się stosowanie świeżych jaj z wolnego wybiegu.

Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberpartegger
Składniki
2 l
120 MIN.
-
750 mlmleka
-
500 gcukru
-
4 saszetkacukru waniliowego
-
6jaja
-
250 mlwysokoprocentowego alkoholu
-
250 mlśmietany
Przygotowanie - Ajerkoniak
-
1.
KrokMleko razem z cukrem waniliowym gotować przez ok. 15 minut, a następnie wystudzić. -
2.
KrokMleko razem z cukrem waniliowym gotować przez ok. 15 minut, a następnie wystudzić. -
3.
KrokDodać alkohol i nieubitą śmietanę. -
4.
KrokNastępnie rozlać do butelek i odstawić w chłodne miejsce. -
Powodzenia życzy

Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberpartegger w Villanders