&noscript=1 /> Ajerkoniak - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Napoje

Ajerkoniak

Ajerkoniak

Likier jajeczny to prawdziwy przysmak na ciepło, zwłaszcza zimą. Aby uzyskać dobrą jakość, zaleca się stosowanie świeżych jaj z wolnego wybiegu.
Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberpartegger
Składniki
2 l
120 MIN.
  • 750 ml
    mleka
  • 500 g
    cukru
  • 4 saszetka
    cukru waniliowego
  • 6
    jaja
  • 250 ml
    wysokoprocentowego alkoholu
  • 250 ml
    śmietany
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Ajerkoniak
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Mleko razem z cukrem waniliowym gotować przez ok. 15 minut, a następnie wystudzić.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Mleko razem z cukrem waniliowym gotować przez ok. 15 minut, a następnie wystudzić.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Dodać alkohol i nieubitą śmietanę.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Następnie rozlać do butelek i odstawić w chłodne miejsce.
  •  
    Powodzenia życzy
Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberpartegger w Villanders

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Oberpartegger
Kainzwaldner Johannes  | Villanders  (Eisacktal)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Chutney z pigwy, Dżem z pigwy, Dżem żurawinowy, Grappy, Kiełbaski domowe ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?