Wykwintne specjały prosto z natury
Wysokiej jakości produkty od rolnika
Ocet
Przyrządzanie octu należy do najstarszych procesów związanych z produkcją żywności. Praktykuje się go także w gospodarstwach Południowego Tyrolu. Dzięki różnym rodzajom octu możliwe jest doprawianie potraw na wiele sposobów. Również w przypadku octu produkt wyjściowy decyduje o jakości produktu końcowego. Na ocet ze znakiem jakości „Roter Hahn” przetwarzane są tylko owoce najwyższej jakości i najlepsze wina. Dla octu owocowego minimalna zawartość kwasu octowego musi wynosić 5%. Po odpowiednim okresie dojrzewania octy mogą zacząć uwalniać swój pełny aromat i są rozlewane do butelek.
Przyrządzanie octu należy do najstarszych procesów związanych z produkcją żywności. Praktykuje się go także w gospodarstwach Południowego Tyrolu. Dzięki różnym rodzajom octu możliwe jest doprawianie potraw na wiele sposobów. Również w przypadku octu produkt wyjściowy decyduje o jakości produktu końcowego. Na ocet ze znakiem jakości „Roter Hahn” przetwarzane są tylko owoce najwyższej jakości i najlepsze wina. Dla octu owocowego minimalna zawartość kwasu octowego musi wynosić 5%. Po odpowiednim okresie dojrzewania octy mogą zacząć uwalniać swój pełny aromat i są rozlewane do butelek.
Wyszukiwanie gospodarstw
Podwórka z octem
Te gospodarstwa oferują ocet:
Te gospodarstwa oferują ocet:
- Essig
- Fruchtsäfte