&noscript=1 /> Buchty - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Deser

Buchty

Buchty

Buchteln są tradycyjnie wyrabiane z ciasta drożdżowego i mają pyszny owocowy środek z dżemem.
Martha Thaler
Gospodyni z Zmailer-Hof
Składniki
12 sztuk
90 MIN.
  • 2
    jaja
  • 1 opakowanie
    opakowanie cukru waniliowego
  • 1 szczypta
    sól
  • 40 g
    cukru
  • 1 lyzka
    rumu
  • 120 - 140 ml
    mleka
  • dżem
  • 2 lyzka
    masła
  • 25 g
    drożdży
  • 400 g
    stołowe mąki
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Buchty
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Wymieszać drożdże z cukrem i letnim mlekiem. Przykryć "zaczyn" i pozostawić na 20 do 35 minut.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    W międzyczasie rozpuścić masło, dodać jajka, cukier waniliowy, sól i rum. Następnie przesiać mąkę i wymieszać. Na końcu dodać ""zaczyn" i dobrze wyrobić. Ciasto będzie fermentować, aż utworzą się pęcherze. Pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Rozwałkować ciasto na gruby placek, wyciąć kółka, wypełnić je z dżemem, złożyć i dobrze zamknąć. Włożyć do nasmarowanej masłem formy złączeniem do dołu, każdą buchtę posmarować roztopionym masłem.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejsce na 15 minut.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    W podgrzanym do 180° C piekarniku piec około 30 minut.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Po wyjęciu nieco ostudzić, a następnie obrócić i podawać jeszcze ciepłe (ewentualnie z sosem waniliowym).
  •  
    Powodzenia życzy
Martha Thaler
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Zmailer-Hof w Schenna

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Zmailer-Hof
Johann Thaler  | Schenna
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Kiszona kapusta, Wino, pasta do smarowania z czerwonej porzeczki, pasta do smarowania z malin, sok winogronowy ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(4 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?