Przystawka
Muas z mąki kukurydzianej
Muas z mąki kukurydzianej
Potrawa, która w Południowym Tyrolu do lat 70. ubiegłego wieku gościła na stole niemal codziennie, wyjadana wspólnie z patelni łyżką.
Christian & Mariagrazia Giovanett
Rolnicy z gospodarstwa Römerhof
Składniki
4-5 osoby
35 MIN.
-
1 lmleka
-
500 mlwody
-
1 szczyptasól
-
3-4 lyzkacukru
-
250 gmąki kukurydzianej
-
trochę masła
Przygotowanie - Muas z mąki kukurydzianej
-
1.KrokNa płaskiej patelni rozpuścić trochę masła.
-
2.KrokNa patelni zagotować wodę i mleko; posolić.
-
3.KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką.
-
4.KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką.
-
5.KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką.
-
6.KrokWskazówka: muas można podawać posypany rodzynkami, cynamonem lub kakao.
-
Powodzenia życzy
Christian & Mariagrazia Giovanett
Farmáři oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Römerhof w Terlan