Przystawka
Muas z mąki kukurydzianej
Muas z mąki kukurydzianej
Potrawa, która w Południowym Tyrolu do lat 70. ubiegłego wieku gościła na stole niemal codziennie, wyjadana wspólnie z patelni łyżką.

Christian & Mariagrazia Giovanett
Rolnicy z gospodarstwa Römerhof
Składniki
4-5 osoby
35 MIN.
-
1 lmleka
-
500 mlwody
-
1 szczyptasól
-
3-4 lyzkacukru
-
250 gmąki kukurydzianej
-
trochę masła
Przygotowanie - Muas z mąki kukurydzianej
-
1.
KrokNa płaskiej patelni rozpuścić trochę masła. -
2.
KrokNa patelni zagotować wodę i mleko; posolić. -
3.
KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką. -
4.
KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką. -
5.
KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką. -
6.
KrokWskazówka: muas można podawać posypany rodzynkami, cynamonem lub kakao. -
Powodzenia życzy

Christian & Mariagrazia Giovanett
Farmáři oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Römerhof w Terlan