&noscript=1 /> Szpecle jajeczne - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Szpecle jajeczne

Szpecle jajeczne

Zgodnie z powiedzeniem "w lecie myśl o zimie", przepis ten zapewnia zapasy na zimną porę roku.
Annemarie Vallazza
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Lüch de Survisc
Składniki
6 osoby
30 MIN.
  • 400 g
    mąki pszennej
  • 4
    jaja
  • 100 g
    mąki orkiszowej
  • Ponadto:
  • 1 szczypta
    sól
  • 2 lyzka
    masła
  • 2 lyzka
    śmietany
  • 1 peczek
    szczypiorku
  • 250 ml
    mleka
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Szpecle jajeczne
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Mąkę i sól połączyć ze śmietaną i mlekiem, dodać jajka i zagnieść na gładkie, gęste ciasto.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Zagotować dużą ilość mocno osolonej wody.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Zagotować dużą ilość mocno osolonej wody. Ciasto przetrzeć przez prasę do szpecli prosto do wrzącej osolonej wody.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Przelać zimną wodą i odsączyć na durszlaku. Roztopić masło na patelni, podgrzać na nim szpecle, podawać z solą i szczypiorkiem
    •  
      Powodzenia życzy
    Annemarie Vallazza
    Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
    Lüch de Survisc w Wengen

    Z wiejskiej kuchni

    Przepis z ...

    Cofnij filtr
    Lüch de Survisc
    Vallazza  | Wengen
    Winiarnia (Hofschank)
    Produkty z własnego gospodarstwa Pasta z porzeczki, Pieczone kiełbaski, Schulterspeck, Syrop z porzeczki, boczek szynkowy ...
    Twój wynik wyszukiwania
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?