&noscript=1 /> Szarpany omlet - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Szarpany omlet gryczany

Szarpany omlet

Riebler to placek z kaszy gryczanej (Schwarzplent). Ten bardzo lubiany deser podawany jest jako danie główne.
Elisabeth Tauferer
Gospodyni z Ebnicherhof
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • 200 g
    jabłek, pokrojonych w kostkę
  • 200 g
    gryki (gruboziarnistej)
  • 250 ml
    mleka
  • 3
    jajko od kur z wolnego wybiegu
  • masło do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • powidła do dekoracji
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Szarpany omlet gryczany
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Grykę wymieszać z mlekiem i odstawić na co najmniej 1 godzinę do napęcznienia. Następnie dodać jajka i sól.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Na patelni rozpuścić masło, następnie wyłożyć napęczniałą masę; całość podsmażyć do lekkiego zrumienienia, przewrócić na drugą stronę i szpatułką poszarpać na małe kawałki.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Dodać jabłka i dalej smażyć, aż całość się przyjemnie zrumieni.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Poszarpany omlet wyłożyć na talerz i posypać cukrem i cukrem pudrem. Podawać z dodatkiem powideł.
  •  
    Powodzenia życzy
Elisabeth Tauferer
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Ebnicherhof na Ritten

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Ebnicherhof
Tauferer  | Ritten  (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Vernatsch, Kerner, Chleb rolnika, Kastaniencreme, Kiełbaski domowe ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?