&noscript=1 /> Ekologiczny kurczak z pieca - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Ekologiczny kurczak z pieca

Ekologiczny kurczak z pieca

Chrupiący na zewnątrz, delikatny w środku: tak właśnie smakuje grillowany kurczak z regionalnego chowu z wolnego wybiegu.
Brigitte Ainhauser
Gospodyni z Noafhof
Składniki
4 osoby
60 MIN.
  • 1
    ekologiczny pieczony kurczak (ok. 1,7-2 kg)
  • Mieszanka przypraw (sól, papryka w proszku, rozmaryn, pieprz, odrobina soli ziołowej)
  • masła
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Ekologiczny kurczak z pieca
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Natrzeć ekologicznego pieczonego kurczaka wewnątrz i na zewnątrz mieszanką przypraw, również pod skrzydłami.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Pod spód włożyć tackę: ściekający tłuszcz można użyć do posmarowania kurczaka przy użyciu pędzla.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Umieścić w piekarniku w temperaturze 160°C na górnej półce.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Pod spód włożyć tackę: ściekający tłuszcz można użyć do posmarowania kurczaka przy użyciu pędzla.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    WSKAZÓWKA: Aby uzyskać chrupiącą skórkę, zalecamy posmarowanie kurczaka masłem i grillowanie przez ok. 5 minut przy użyciu funkcji górnego grilla.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Doskonałym dodatkiem mogą być przypiekane ziemniaki z rozmarynem.
  •  
    Powodzenia życzy
Brigitte Ainhauser
Gospodyni oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Noafhof w Vöran
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?