Przystawka
Zupa kasztanowa
Zupa kasztanowa
Kasztany lub "Keschtn", jak mawiają Południowi Tyrolczycy, od zawsze stanowiły ważny element chłopskiego jadła.
Franz Schwarz
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
Składniki
4 osoby
60 MIN.
-
300 gkasztanów, suszonych lub pieczonych
-
1 garsckorzeniowych, np.: cebula, seler, marchew
-
1 lyzkaoleju
-
1 lwody
-
cukru
-
sól
-
cynamonu
Przygotowanie - Zupa kasztanowa
-
1.KrokKasztany namoczyć na noc w wodzie; następnego dnia odcedzić.
-
2.KrokW razie potrzeby obrać kasztany ze skórki.
-
3.KrokW razie potrzeby obrać kasztany ze skórki.
-
4.KrokPod koniec gotowania dodać sól, cukier i cynamon.
-
5.KrokZupę zmiksować i doprawić do smaku.
-
Powodzenia życzy
Franz Schwarz
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberlegar w Terlan