Przystawka
Zupa kasztanowa
Zupa kasztanowa
Kasztany lub "Keschtn", jak mawiają Południowi Tyrolczycy, od zawsze stanowiły ważny element chłopskiego jadła.

Franz Schwarz
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
Składniki
4 osoby
60 MIN.
-
300 gkasztanów, suszonych lub pieczonych
-
1 garsckorzeniowych, np.: cebula, seler, marchew
-
1 lyzkaoleju
-
1 lwody
-
cukru
-
sól
-
cynamonu
Przygotowanie - Zupa kasztanowa
-
1.
KrokKasztany namoczyć na noc w wodzie; następnego dnia odcedzić. -
2.
KrokW razie potrzeby obrać kasztany ze skórki. -
3.
KrokW razie potrzeby obrać kasztany ze skórki. -
4.
KrokPod koniec gotowania dodać sól, cukier i cynamon. -
5.
KrokZupę zmiksować i doprawić do smaku. -
Powodzenia życzy

Franz Schwarz
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberlegar w Terlan