&noscript=1 /> Zielone gnocchi z boczniakiem - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Zielone gnocchi z boczniakiem i

Zielone gnocchi z boczniakiem

Ziemniaki z pola, szpinak z ogrodu i pyszne grzyby: doskonały przepis na specjalne okazje.
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Rolnicy z Kirnig
Składniki
4 osoby
60 MIN.
  • Składniki gnocchi:
  • 500 g
    ziemniaków
  • 200 g
    szpinaku
  • 2 lyzka
    masła
  • 1 mala szczypta
    gałki muszkatołowej
  • 2
    żółtka z jaj z wolnego wybiegu
  • 2 lyzka
    parmezan
  • trochę mąki
  • Składniki sosu:
  • 300 - 500 g
    boczniaka
  • oliwy z oliwek
  • sól
  • odrobina białego wina
  • odrobina kremówki
  • trochę pietruszki
  • pieprz
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Zielone gnocchi z boczniakiem i
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie. Pod koniec gotowania dodać szpinak i krótko razem podgotować. Odcedzić, przecisnąć przez praskę do ziemniaków i pozostawić do ostygnięcia.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Do masy ziemniaczanej dodać masło, gałkę muszkatołową, żółtka z jaj i parmezan.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Dodać tyle mąki, aby uzyskać średnio zwarte ciasto.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Uformowane kluski ziemniaczane (gnocchi) wrzucić do wrzącej, osolonej wody i odcedzić cedzakiem, gdy tylko wypłyną na powierzchnię.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Posiekane boczniaki podsmażyć na oliwie z oliwek, doprawić solą i pieprzem i podlać białym winem. Po odparowaniu dodać znów odrobinę wody i ponownie doprowadzić do wrzenia. Na koniec doprawić natką pietruszki i śmietaną.
    •  
      Powodzenia życzy
    Andreas Kalser & Josef Obkircher
    Rolnicy oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
    Kirnig w Aldein
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?