Napoje
Orzeźwiająca maślanka
Orzeźwiająca maślanka
Pyszny napój orzeźwiający z południowotyrolskiej kuchni wiejskiej z mlekiem i jagodami, szybki i łatwy do przygotowania.
Elke Prader
Gospodyni z Wieshof
Składniki
3 osoby
15 MIN.
-
500 mlmaślanki lub świeżego mleka
-
50 - 80 mlsyropu z czarnych porzeczek
-
sok i skórka z połowy cytryny
-
1/2 lyzeczkastołowe miodu
-
odrobina bitej śmietany
Przygotowanie - Orzeźwiająca maślanka
-
1.KrokMeng het citroensap, de citroenschil, de zwartebessensiroop en de honing in een keukenmachine. Voeg de melk toe en mix nogmaals.
-
2.KrokRozlać mleko do szklanek, dodać bitą śmietanę i udekorować ją skórką z cytryny lub owocami czarnej porzeczki.
-
Powodzenia życzy
Elke Prader
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Wieshof w Lajen