Napoje
Syrop z mięty pieprzowej
Syrop z mięty pieprzowej
Dzięki temu przepisowi nadasz napojom orzeźwiający aromat mięty pieprzowej.
Anna Jocher
Gospodyni z Frötscherhof
Składniki
Na ok. 18 litrów syropu
240 MIN.
-
10 lwody
-
1,5 lświeżo wyciskanego soku z cytryny
-
10 garscgarści liści mięty pieprzowej
-
6,6 kgcukru trzcinowego
Przygotowanie - Syrop z mięty pieprzowej
-
1.KrokDo wody wsypać cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści.
-
2.KrokDodać liście mięty i sok z cytryny; całość wymieszać.
-
3.KrokPrzykryć i odstawić na 2 dni.
-
4.KrokZeven, opkoken en heet bottelen
-
Powodzenia życzy
Anna Jocher
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Frötscherhof w Brixen/St. Andrä