Napoje
Syrop z mięty pieprzowej
Syrop z mięty pieprzowej
Dzięki temu przepisowi nadasz napojom orzeźwiający aromat mięty pieprzowej.

Anna Jocher
Gospodyni z Frötscherhof
Składniki
Na ok. 18 litrów syropu
240 MIN.
-
10 lwody
-
1,5 lświeżo wyciskanego soku z cytryny
-
10 garscgarści liści mięty pieprzowej
-
6,6 kgcukru trzcinowego
Przygotowanie - Syrop z mięty pieprzowej
-
1.
KrokDo wody wsypać cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści. -
2.
KrokDodać liście mięty i sok z cytryny; całość wymieszać. -
3.
KrokPrzykryć i odstawić na 2 dni. -
4.
KrokZeven, opkoken en heet bottelen -
Powodzenia życzy

Anna Jocher
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Frötscherhof w Brixen/St. Andrä