Przystawka
Zupa winna
Zupa winna
Zupy winne chorych były znane już za czasów starożytnych Rzymian. Tradycyjną zupę winną przyrządza się na białym winie.
Składniki
4 osoby
30 MIN.
-
grzanki z czerstwej bułki
-
1 lyzkamasła
-
szczypta cynamonu
-
500 mlmocnego wywaru mięsnego
-
5żółtko
-
250 mlśmietany
-
250 mlbiałego wina Chardonnay
Przygotowanie - Zupa winna
-
1.KrokGrzanki opiec na maśle i posypać cynamonem.
-
2.KrokGorący wywar mięsny ubijać w rondlu z żółtkami, śmietaną i białym winem na małym ogniu aż do uzyskania kremowej konsystencji.
-
3.KrokPodgrzane bulionówki napełnić wywarem i posypać grzankami i odrobiną cynamonu.
-
Powodzenia życzy