Przystawka
Zupa winna
Zupa winna
Zupy winne chorych były znane już za czasów starożytnych Rzymian. Tradycyjną zupę winną przyrządza się na białym winie.

Markus Seppi
Gospodarz z Weingut Oberpreyhof
Składniki
4 osoby
30 MIN.
-
grzanki z czerstwej bułki
-
1 lyzkamasła
-
szczypta cynamonu
-
500 mlmocnego wywaru mięsnego
-
5żółtko
-
250 mlśmietany
-
250 mlbiałego wina Chardonnay
Przygotowanie - Zupa winna
-
1.
KrokGrzanki opiec na maśle i posypać cynamonem. -
2.
KrokGorący wywar mięsny ubijać w rondlu z żółtkami, śmietaną i białym winem na małym ogniu aż do uzyskania kremowej konsystencji. -
3.
KrokPodgrzane bulionówki napełnić wywarem i posypać grzankami i odrobiną cynamonu. -
Powodzenia życzy

Familienbild
Gospodarz oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Weingut Oberpreyhof w Kaltern