&noscript=1 /> Serowe szpecle - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Serowe szpecle

Serowe szpecle

Knedle z serem, podawane z roztopionym masłem, są nieodmiennie faworytem kuchni południowotyrolskiej.
Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberpartegger
Składniki
4 osoby
45 MIN.
  • 250 ml
    mleka
  • 60 g
    czosnku (drobno posiekany)
  • 300 g
    knedli
  • 2 lyzka
    oleju
  • 1
    cebula
  • sól
  • 50 g
    masła
  • Ponadto:
  • 350 g
    sera (ser alpejski , szary ser)
  • 40 g
    parmezanu (startego)
  • 60 g
    masła (zrumienionego)
  • 4
    jaja
  • 4 lyzka
    szczypiorku
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Serowe szpecle
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Do ciasta na knedle wlać gorącego mleka.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Pokroić ser w drobną kostkę i wraz z podsmażoną cebulą dodać do ciasta na knedle . Następnie wymieszać masę z jaj, pora, oleju oraz soli i zagnieść ciasto.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Mokrymi rękami formować z ciasta kluseczki i gotować na małym ogniu w dużej ilości osolonej wody przez 8 - 10 minut.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Wyjąć, osączyć i posypać parmezanem.
    • circle-dashed 6.
      Krok
      Polać na koniec roztopionym masłem, posypać odrobiną szczypiorku i podawać.
    •  
      Powodzenia życzy
    Jessica Moser
    Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
    Oberpartegger w Villanders

    Z wiejskiej kuchni

    Przepis z ...

    Cofnij filtr
    Oberpartegger
    Kainzwaldner Johannes  | Villanders  (Eisacktal)
    Winiarnia (Buschenschank)
    Produkty z własnego gospodarstwa Chutney z pigwy, Dżem z pigwy, Dżem żurawinowy, Grappy, Kiełbaski domowe ...
    Twój wynik wyszukiwania
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?