&noscript=1 /> Zupa ziołowa - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Zupa ziołowa

Zupa ziołowa

W Południowym Tyrolu dziko rosnące zioła są nie tylko ważnym elementem apteczki, ale także nieodzownym składnikiem kulinarnym.
Martha Thaler
Gospodyni z Zmailer-Hof
Składniki
4 osoby
45 MIN.
  • 300 g
    ziemniaków
  • 500 g
    pora
  • 2 - 3
    ząbki czosnku
  • oleju
  • 2 lyzka
    masła
  • 2 l
    bulionu mięsnego
  • 180 g
    dzikich ziół (komosa strzałkowa, liście pokrzywy, czosnek niedźwiedzi, szczaw)
  • sól, pieprz
  • trochę bitej śmietany
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Zupa ziołowa
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Ziemniaki obrać i pokroić w małą kostkę. Pora przekroić na pół i pokroić w małe krążki. Czosnek obrać i posiekać. Podgrzać w garnku olej z masłem i poddusić w nim czosnek i pora. Dodać ziemniaki i dalej dusić.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Wszystko podlać bulionem i gotować na wolnym ogniu przez ok. 30 min.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Zioła zblanszować i dodać do garnka tuż przed serwowaniem zupy.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Całość zmiksować na krem, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z odrobiną bitej śmietany.
  •  
    Powodzenia życzy
Martha Thaler
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Zmailer-Hof w Schenna

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Zmailer-Hof
Johann Thaler  | Schenna
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Kiszona kapusta, Wino, pasta do smarowania z czerwonej porzeczki, pasta do smarowania z malin, sok winogronowy ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(4 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?