&noscript=1 /> Sałatka z szparagami - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Sałatka szparagowa z jajkiem

Sałatka z szparagami

Rolnicy z Południowego Tyrolu zbierają wyłącznie białe szparagi. Można je również spożywać na zimno, czego dowodem jest ta wykwintna sałatka.
Franz Schwarz
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
Składniki
2 osoby
30 MIN.
  • 1 peczek
    dzikiej cykorii górskiej (mniszka lekarskiego)
  • 1 lyzka
    masła
  • 3
    jajka na twardo
  • 250 g
    zielonych szparagów
  • 5
    pomidorków
  • 250 g
    białych szparagów
  • Biały ocet winny
  • 1 lyzeczka
    cukru
  • oliwy z oliwek
  • 1/4
    cytryny
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Sałatka szparagowa z jajkiem
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Zagotować dużą ilość osolonej wody i dodać do smaku cukier, cytrynę i masło.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Pozostawić w wodzie na 5 minut umyte i obrane zielone i białe szparagi.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Następnie wyjąć szparagi z wody, ostudzić nieco i pokroić na małe kawałki.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Umytą cykorię górską wymieszać ze szparagami i pomidorami, doprawić olejem i octem.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Na koniec dodać jajka i podawać na talerzach.
  •  
    Powodzenia życzy
Franz Schwarz
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberlegar w Terlan

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Oberlegar
Franz Schwarz  | Terlan  (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Sauvignon, Vernatsch, Gotowana szynka z udźca, Lody waniliowe, Musztarda figowa ...
4,0
"Super"
(3 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?