&noscript=1 /> Kluseczki buraczkowe - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Kluseczki buraczkowe (Rohnennocken)

Kluseczki buraczkowe

Surowa fasola jest zdrowa, uniwersalna i łatwa do przechowywania. Dlatego też jest popularnym warzywem w gospodarstwach Południowego Tyrolu.
Christine Schrott
Gospodyni z statku Oberpalwitter
Składniki
4 osoby
50 MIN.
  • 50 g
    czerwonych buraków (utartych)
  • 250 g
    sera ricotta
  • 2
    jaja
  • 2 lyzka
    bułki tartej
  • 2 lyzka
    mąki pszennej lub orkiszowej
  • 1 szczypta
    sól
  • sałata z dzikimi ziołami
  • parmezan
  • masła (zrumienionego)
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Kluseczki buraczkowe (Rohnennocken)
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Wszystkie składniki zagnieść na ciasto.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Włożyć na pół godziny do lodówki.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Po wyjęciu uformować w kluseczki i podgotować przez 10 minut w osolonej wodzie.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Kluski można serwować na sałatce z dzikich ziół, posypane parmezanem i polane masłem.
  •  
    Powodzenia życzy
Christine Schrott
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Oberpalwitter

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Oberpalwitter flower flower flower flower
Christine und Helmut Lageder  | Barbian  (Eisacktal)
Gospodarstwo z uprawami ekologicznymi, Hodowla zwierząt
Sklep na miejscu: świeże mięso, jajka, dżemy ...
Oferty wiejskie: Codzienne obowiazki gospodarskie, Pomoc przy sianokosach, Prowadzenie gospodarstwa ...
5,0
"Bardzo dobry"
(17 oceny)
Apartament od 70€ za noc
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?