Przystawka
Kluseczki buraczkowe (Rohnennocken)
Kluseczki buraczkowe
Surowa fasola jest zdrowa, uniwersalna i łatwa do przechowywania. Dlatego też jest popularnym warzywem w gospodarstwach Południowego Tyrolu.

Christine Schrott
Gospodyni z statku Oberpalwitter
Składniki
4 osoby
50 MIN.
-
50 gczerwonych buraków (utartych)
-
250 gsera ricotta
-
2jaja
-
2 lyzkabułki tartej
-
2 lyzkamąki pszennej lub orkiszowej
-
1 szczyptasól
-
sałata z dzikimi ziołami
-
parmezan
-
masła (zrumienionego)
Przygotowanie - Kluseczki buraczkowe (Rohnennocken)
-
1.
KrokWszystkie składniki zagnieść na ciasto. -
2.
KrokWłożyć na pół godziny do lodówki. -
3.
KrokPo wyjęciu uformować w kluseczki i podgotować przez 10 minut w osolonej wodzie. -
4.
KrokKluski można serwować na sałatce z dzikich ziół, posypane parmezanem i polane masłem. -
Powodzenia życzy

Christine Schrott
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Oberpalwitter