Deser
Przepis kuchni chłopskiej
Przepis kuchni chłopskiej
Niezwykły przepis z dużą ilością zdrowych składników. Czy to na śniadanie, czy do kawy – po prostu pyszne.
Emmi Zingerle
Gospodyni z Peterer-Hof
Składniki
1 ciasto
80 MIN.
-
125 gmasła
-
200 gstołowe miodu
-
3jaja
-
125 gchudego twarogu
-
skórka z połówki cytryny bio
-
100 grodzynek sułtanek
-
50 gorzechów laskowych
-
200 gmąki zwykłej z pszenicy płaskurki
-
200 gmaki razowej z pszenicy płaskurki
-
3 lyzeczkaproszku do pieczenia
-
125 mlmleka
Przygotowanie - Przepis kuchni chłopskiej
-
1.KrokUtrzeć masło, miód i jajka aż do otrzymania jasnej i puszystej masy.
-
2.KrokDodać twaróg, skórkę z cytryny, rodzynki i starte orzechy laskowe.
-
3.KrokDodać obydwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i mleko i wszystko dokładnie wymieszać.
-
4.KrokCiasto przelać do kwadratowej formy nasmarowanej masłem i posypanej mąką.
-
5.KrokLeg het deeg in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm en bak de cake in ca. 50 minuten op 175°C.
-
Powodzenia życzy
Emmi Zingerle
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Peterer-Hof w Rasen-Antholz