&noscript=1 /> Cukinia konserwowa - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Spizarnia

Cukinia konserwowa

Cukinia konserwowa

Zgodnie z powiedzeniem "w lecie myśl o zimie", przepis ten zapewnia zapasy na zimną porę roku.
Anna Baumgartner
Gospodyni z Strasserhof
Składniki
6 słoiczków po 500 g
60 MIN.
  • 1 kg
    cukinii
  • 500 g
    cebula
  • 250 g
    cukru
  • 250 ml
    octu
  • 1
    czerwona papryka (pokrojona w drobną kostkę)
  • 1 lyzeczka
    pieprz
  • 1 lyzeczka
    curry
  • 1 lyzeczka
    papryki
  • 1 szczypta
    sól
  • 250 ml
    wody
  • 2
    ząbki czosnku
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Cukinia konserwowa
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Cukinię i cebulę pokroić w cienkie plastry.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Z cukru, octu, pokrojonej w kostkę papryki, soli, wody i ząbków czosnku przygotować i zagotować zalewę.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Zalewę gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Następnie napełnić słoiki gorącą zalewą i ustawić je "do góry nogami" do wystygnięcia.
  •  
    Powodzenia życzy
Anna Baumgartner
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Strasserhof w Vahrn/Neustift

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Strasserhof flower flower flower
Hannes Baumgartner  | Vahrn  (Eisacktal)
Uprawa winorośli
śniadanie
Sklep na miejscu: wino
Oferty wiejskie: Zwiedzanie piwnic wraz z degustacja win, Wycieczka po zagrodzie wraz z degustacja wina
Pokój od 92€ za noc
Apartament od 120€ za noc
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?