&noscript=1 /> Letnia sałatka z specku - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Letnia sałatka z plastrami specku

Letnia sałatka z specku

Często najprostsze potrawy są najsmaczniejsze. Ważny jest dobór składników, w tym przypadku świeżej sałaty ogrodowej i najlepszej jakości boczku.
Manuela Wallnöfer
Gospodyni z Hof am Schloss
Składniki
4 osoby
20 MIN.
  • 60 g
    specku (pokrojonego w podłużne plastry)
  • 1
    główka świeżej sałaty masłowej
  • 2
    jajo na twardo (od kur z wolnego wybiegu)
  • orzechy laskowe (karmelizowane w miodzie)
  • Do dressingu:
  • sól, pieprz
  • ocet balsamiczny
  • oliwy z oliwek
  • trochę miodu
  • Do przyozdobienia
  • trochę rzodkwi, szczypior
  • kwiat bzu
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Letnia sałatka z plastrami specku
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Plastry specku zanurzyć na krótko w gorącym tłuszczu, aby stały się lekko chrupkie.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Ostudzić. Ułożyć ładnie na półmisku liście sałaty, jajko i orzechy i rozdzielić na nich plastry specku.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Składniki dressingu dobrze wymieszać i polać na sałatę. Przybrać rzodkwią, szczypiorem i ewentualnie kwiatem bzu.
    •  
      Powodzenia życzy
    Manuela Wallnöfer
    Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
    Hof am Schloss w Prad am Stilfserjoch
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?