&noscript=1 /> Makaron z warzywami - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Makaron „górski” z warzywami z woka

Makaron z warzywami

Kolorowa warzywna patelnia z makaronem to szybkie i łatwe danie dla głodnych brzuszków.
Brigitte Malfertheiner
Hospodyně z gospodarstwo Obermalid
Składniki
4 osoby
25 MIN.
  • 200 g
    makaronu Bergpasta
  • Warzywa w zależności od pory roku: np. wiosenna cebula, bakłażan, papryka, cukinia i pomidorki koktajlowe; albo szczypiorek, brokuł, marchewka, fenkuł i grzyby.
  • oleju
  • czosnek
  • sól
  • chili
  • ser (Bergkäse), starty na tarce
  • pietruszki
  • pieprz
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Makaron „górski” z warzywami z woka
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Makaron gotować 7 minut w dużej ilości solonej wody.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Warzywa i czosnek smażyć przez 5 minut w woku na oleju, cały czas mieszając.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Całość doprawić solą, pieprzem i chili; zmniejszyć ogień i jeszcze przez chwilę dusić.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Ugotowany makaron dodać do warzyw; podawać posypany startym serem i natką pietruszki.
  •  
    Powodzenia życzy
Brigitte Malfertheiner
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Obermalid v Kastelruthu/Seis
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?