Danie glówne
Makaron „górski” z warzywami z woka
Makaron z warzywami
Kolorowa warzywna patelnia z makaronem to szybkie i łatwe danie dla głodnych brzuszków.
Brigitte Malfertheiner
Hospodyně z gospodarstwo Obermalid
Składniki
4 osoby
25 MIN.
-
200 gmakaronu Bergpasta
-
Warzywa w zależności od pory roku: np. wiosenna cebula, bakłażan, papryka, cukinia i pomidorki koktajlowe; albo szczypiorek, brokuł, marchewka, fenkuł i grzyby.
-
oleju
-
czosnek
-
sól
-
chili
-
ser (Bergkäse), starty na tarce
-
pietruszki
-
pieprz
Przygotowanie - Makaron „górski” z warzywami z woka
-
1.KrokMakaron gotować 7 minut w dużej ilości solonej wody.
-
2.KrokWarzywa i czosnek smażyć przez 5 minut w woku na oleju, cały czas mieszając.
-
3.KrokCałość doprawić solą, pieprzem i chili; zmniejszyć ogień i jeszcze przez chwilę dusić.
-
4.KrokUgotowany makaron dodać do warzyw; podawać posypany startym serem i natką pietruszki.
-
Powodzenia życzy
Brigitte Malfertheiner
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Obermalid v Kastelruthu/Seis