Deser
Omlet Kaiserschmarrn
Omlet Kaiserschmarrn
Klasyka z czasów monarchii k.u.k. przetrwała również w gospodarstwach Południowego Tyrolu i cieszy się dużą popularnością.
Christina Hecher
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym Kofler zwischen den Wänden
Składniki
4 osoby
15 MIN.
-
5jaja
-
600 mlmleka
-
1 szczyptasól
-
500 gmąki
-
masło do smażenia
cukier puder do posypania
4
lyzka
stołowe musu jabłkowego
4
lyzka
stołowe powideł z borówki brusznicy
Przygotowanie - Omlet Kaiserschmarrn
-
1.KrokDo naczynia wbić jajka, dodać mleko i sól. Składniki ubić silnie trzepaczką.
-
2.KrokNastępnie dodać mąkę i dobrze zamieszać.
-
3.KrokNa patelni rozgrzać masło, potem wlać ciasto i smażyć na małym ogniu, aż spód się lekko zarumieni.
-
4.KrokStale przewracać, aż całość się lekko podpiecze. Następnie porwać na małe kawałki.
-
5.KrokUłożyć na talerzach, posypać cukrem pudrem i serwować z konfiturą z borówki brusznicy i musem jabłkowym.
-
Powodzenia życzy
Christina Hecher
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Kofler zwischen den Wänden w Sand in Taufers