&noscript=1 /> Omlet Kaiserschmarrn - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Deser

Omlet Kaiserschmarrn

Omlet Kaiserschmarrn

Klasyka z czasów monarchii k.u.k. przetrwała również w gospodarstwach Południowego Tyrolu i cieszy się dużą popularnością.
Christina Hecher
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym Kofler zwischen den Wänden
Składniki
4 osoby
15 MIN.
  • 5
    jaja
  • 600 ml
    mleka
  • 1 szczypta
    sól
  • 500 g
    mąki
  • masło do smażenia
  • Do serwowania:
  • cukier puder do posypania
  • 4 lyzka
    stołowe musu jabłkowego
  • 4 lyzka
    stołowe powideł z borówki brusznicy
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Omlet Kaiserschmarrn
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Do naczynia wbić jajka, dodać mleko i sól. Składniki ubić silnie trzepaczką.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Następnie dodać mąkę i dobrze zamieszać.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Na patelni rozgrzać masło, potem wlać ciasto i smażyć na małym ogniu, aż spód się lekko zarumieni.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Stale przewracać, aż całość się lekko podpiecze. Następnie porwać na małe kawałki.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Ułożyć na talerzach, posypać cukrem pudrem i serwować z konfiturą z borówki brusznicy i musem jabłkowym.
    •  
      Powodzenia życzy
    Christina Hecher
    Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
    Kofler zwischen den Wänden w Sand in Taufers

    Z wiejskiej kuchni

    Przepis z ...

    Cofnij filtr
    Kofler zwischen den Wänden flower flower flower
    Christina Hecher  | Sand in Taufers
    Hodowla zwierząt
    śniadanie
    Produkty z własnego gospodarstwa: mleka, jajka, miód ...
    Oferty wiejskie: Codzienne obowiazki gospodarskie
    5,0
    "Bardzo dobry"
    (4 oceny)
    Apartament od 70€ za noc
    Twój wynik wyszukiwania
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?