Napoje
Cydr-Hugo
Cydr-Hugo
Każdy zna aperitif, tutaj wariant z cydrem z południowotyrolskich jabłek połączony z sokiem z czarnego bzu i miętą. Cudowne orzeźwienie!

Karin i Konrad Delazer
Gospodyni i Gospodarz z Häuslerhof
Składniki
1 osoba
5 MIN.
-
3kostki lodu
-
130 mlcydru
-
30 mlsyrop z kwiatu czarnego bzu
-
80 mlgazowanej wody mineralnej
-
1cienki plasterek cytryny
-
świeża mięta z ogrodu
Przygotowanie - Cydr-Hugo
-
1.
KrokKostki lodu włożyć do dużego kieliszka do białego wina. -
2.
KrokNastępnie dodać cydr, syrop z czarnego bzu, wodę mineralną, plasterek cytryny i miętę, wszystko szybko wymieszać – i oto pyszny orzeźwiający napój jest gotowy. -
Powodzenia życzy

Karin und Konrad Delazer
Gospodyni i Gospodarz oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Häuslerhof w Natz-Schabs/Raas