&noscript=1 /> Płaty ciasta z shiitake - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Płaty ciasta z shiitake

Płaty ciasta z shiitake

Pochodzące pierwotnie z Chin i Japonii szlachetne grzyby „zadomowiły” się również w Południowym Tyrolu, nadając liściom gryki niepowtarzalny aromat.
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Rolnicy z Kirnig
Składniki
4 osoby
MIN.
  • 400 g
    mąki pszennej
  • 200 g
    mąki gryczanej
  • 3
    jaja
  • 2 lyzka
    semoliny z pszenicy durum
  • 500 g
    twardników japońskich
  • 2 lyzka
    oliwy z oliwek
  • masła
  • sól i pieprz
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Płaty ciasta z shiitake
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Ciasto cienko rozwałkować i wyciąć krążki dowolnej wielkości. Zagotować je al dente w osolonej wodzie przez ok. 2 min.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    W międzyczasie podsmażyć grzyby (niekrojone!) na oliwie. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Krążki zanurzać w roztopionym maśle i podawać z podsmażonymi grzybami.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Mąkę, jaja i semolinę wymieszać z ciepłą wodą i zagnieść na jednolite ciasto makaronowe.
  •  
    Powodzenia życzy
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Rolnicy oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Kirnig w Aldein
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?