Danie glówne
Pieczone jagnię ze szparagami
Jagnię ze szparagami
Ten przepis jest dowodem, że jagnięcina i szparagi doskonale się ze sobą komponują.
Franz Schwarz
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
Składniki
8 osoby
120 MIN.
-
4 kgszparagów z Terlano
-
3 kgjagnięciny
-
250 mlbiałego wina
-
warzywa korzeniowe
-
bulion
Przygotowanie - Pieczone jagnię ze szparagami
-
1.KrokJagnię podzielić na kawałki i krótko podsmażyć na kuchence.
-
2.KrokGdy mięso po obu stronach będzie brązowe, należy je przyprawić, dodać warzywa korzenne i oblać białym winem.
-
3.KrokNastępnie włożyć jagnięcinę do worka do pieczenia. Tam ciągle ją przekręcać i polewać bulionem. Piec od 60 do 90 minut.
-
4.KrokSzparagi obrać, ugotować na chrupko i serwować z jagnięciną.
-
Powodzenia życzy
Franz Schwarz
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberlegar w Terlan