&noscript=1 /> Mus czekoladowy - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Deser

Bożonarodzeniowy mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Lekki mus czekoladowy, który dzięki użytym przyprawom wprowadza w świąteczny nastrój.
Verena Komiss
Gospodyni z Neufeldhof
Składniki
4 osoby
90 MIN.
  • 200 g
    gorzkiej czekolady
  • 3
    gruszki
  • 90 ml
    mleka
  • sok z połowy cytryny
  • 2 lyzka
    kawy
  • 2 lyzka
    cukru
  • 2 lyzka
    likieru morelowego lub malinowego
  • 1 saszetka
    cukru waniliowego
  • szczypta przyprawy do piernika
  • 200 ml
    śmietany
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Bożonarodzeniowy mus czekoladowy
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Czekoladę, mleko, kawę, likier i przyprawę do piernika umieścić w misce i rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Wystudzić, dodać ubitą śmietanę i rozdzielić masę na 4 szklanki.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Przykryć i wstawić na noc do lodówki. Obrać gruszki, wykroić gniazda nasienne, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    W garnuszku lekko skarmelizować cukier, polać szklanką wody i gotować do pełnego rozpuszczenia się kryształków.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Dodać gruszki, doprawić cukrem waniliowym i zagotować.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Gruszki wystudzić i podawać z musem.
  •  
    Powodzenia życzy
Verena Komiss
Gospodyni oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Neufeldhof w Bolzano
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?