Danie glówne
Pieczeń wieprzowa Bauernbratl
Pieczeń wieprzowa
Z biegiem lat pieczeń farmerska stała się w środowisku rolników pożądanym daniem na specjalne okazje.
Elisabeth Kompatscher
Gospodyni z Fronthof
Składniki
4 osoby
110 MIN.
-
1,2 kgżeberek wieprzowych
-
sól, pieprz, czosnek, kminek wg uznania
-
4 lyzkaoleju
-
500 mlbulionu mięsnego
-
1 kgziemniaków
-
3marchewki
-
surówka z białej kapusty
Przygotowanie - Pieczeń wieprzowa Bauernbratl
-
1.KrokŻeberka wieprzowe natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i kminkiem.
-
2.KrokW brytfannie rozgrzać olej, podsmażyć na nim żeberka i podlać niewielką ilością bulionu mięsnego.
-
3.KrokPo 20 minutach dodać obrane i pokrojone ziemniaki i marchew. Podlać resztą bulionu i dusić ok. godziny w otwartym piekarniku.
-
4.KrokW razie konieczności dolać trochę wody i serwować z surówką z drobno posiekanej białej kapusty
-
Powodzenia życzy
Elisabeth Kompatscher
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Fronthof w Völs am Schlern