&noscript=1 /> Zupa z knedlami z boczkiem - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Polévka se špekovými knedlíčky

Zupa z knedlami z boczkiem

Pierogi z boczkiem podawane są z reguły w dwóch wariantach: z zupą lub jako niezależne danie.
Johannes Meßner
Gospodarz z Burgerhof
Składniki
4 lidé
75 MIN.
  • 500 g
    tvrdého bílého chleba nakrájeného na malé kostičky (houska na knedlíky)
  • 100 g
    špeku nakrájeného na malé kostičky
  • 350 ml
    mléka
  • 4
    jaja
  • sůl
  • 1 lyzka
    pšeničné mouky
  • 1 l
    horkého masového vývaru
  • 1/2 peczek
    szczypiorek, drobno pokrojony
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Polévka se špekovými knedlíčky
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Nakrájený chléb vložte do mísy, rozložte na něj kostičky špeku a posypte pažitkou.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Roztrzepać mleko, jajka i sól; całość wylać na masę chlebową i wszystkie składniki dobrze wymieszać.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Dodać mąkę pszenną i wymieszać. Odstawić na 15 minut.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Formować knedle; w międzyczasie zagotować w garnku wodę z solą. Zmniejszyć ogień i parzyć knedle (ok. 15–20 minut). Po wrzuceniu knedli woda nie powinna się już gotować.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Ohřejte masový vývar a uvařené knedlíčky podávejte v horkém masovém vývaru.
  •  
    Powodzenia życzy
Johannes Meßner
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Burgerhof w Brixen

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Burgerhof
Johannes Meßner  | Brixen  (Eisacktal)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa INSekt, Burgfrieden, Chleb rolnika, Kiełbaski domowe, Syrop z porzeczki ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?