&noscript=1 /> Syrop z czarnego bzu - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Napoje

Syrop z kwiatu czarnego bzu

Syrop z czarnego bzu

Praktycznie nie ma gospodarstwa, w pobliżu którego nie rósłby krzew bzu. Kwiaty są wykorzystywane do produkcji tego pysznego syropu.
Franz Schwarz
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
Składniki
ok. 5 l
60 MIN.
  • 20
    baldaszków kwiatu czarnego bzu
  • 3 kg
    cukru
  • 5
    surowych cytryn, pociętych w krążki
  • 2 l
    wody
  • 200 ml
    octu owocowego
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Syrop z kwiatu czarnego bzu
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Zagrzać wodę z cukrem, a następnie odstawić do wystygnięcia.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Dodać kwiaty czarnego bzu, cytrynę pokrojoną w plastry i ocet owocowy. Zostawić na 3 dni, aż całość naciągnie.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Potem rozlać do butelek.
  •  
    Powodzenia życzy
Franz Schwarz
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberlegar w Terlan

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Oberlegar
Franz Schwarz  | Terlan  (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Vernatsch, Sauvignon, Gotowana szynka z udźca, Lody waniliowe, Musztarda figowa ...
4,0
"Super"
(3 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?