Napoje
Syrop z kwiatu czarnego bzu
Syrop z czarnego bzu
Praktycznie nie ma gospodarstwa, w pobliżu którego nie rósłby krzew bzu. Kwiaty są wykorzystywane do produkcji tego pysznego syropu.

Franz Schwarz
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
Składniki
ok. 5 l
60 MIN.
-
20baldaszków kwiatu czarnego bzu
-
3 kgcukru
-
5surowych cytryn, pociętych w krążki
-
2 lwody
-
200 mloctu owocowego
Przygotowanie - Syrop z kwiatu czarnego bzu
-
1.
KrokZagrzać wodę z cukrem, a następnie odstawić do wystygnięcia. -
2.
KrokDodać kwiaty czarnego bzu, cytrynę pokrojoną w plastry i ocet owocowy. Zostawić na 3 dni, aż całość naciągnie. -
3.
KrokPotem rozlać do butelek. -
Powodzenia życzy

Franz Schwarz
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberlegar w Terlan