Danie glówne
Gicz cielęca
Gicz cielęca
Stilton to jedna z najlepszych części cielęciny. Wraz ze warzywami z ogrodu, mięso piecze się w piekarniku, aż do uzyskania chrupiącej skórki.
Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberpartegger
Składniki
4 osoby
180 MIN.
-
1Gicz cielęca
-
sól ziołowa
-
oleju
-
1cebula
-
2ząbki czosnku
-
1 lyzkakoncentratu pomidorowego
-
100 mlczerwonego wina
-
10pomidorków koktajlowych
-
2ziemniaków
-
2marchewki
-
1papryczka peperoni
-
1cukinii
-
świeże zioła
Przygotowanie - Gicz cielęca
-
1.KrokNatrzeć gicz cielęcą solą ziołową i opiec ze wszystkich na oleju w brytfannie w piekarniku.
-
2.KrokCebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na złoto na oleju. Podlać winem i odrobiną wody.
-
3.KrokDodać sos cebulowo-czosnkowy do mięsa i piec przez ok. 3 godz. w 160° C.
-
4.KrokPokroić warzywa i krótko podgotować w osolonej wodzie. Dodać je razem z ziołami do brytfanny na krótko przed końcem pieczenia.
-
Powodzenia życzy
Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberpartegger w Villanders