&noscript=1 /> Gicz cielęca - Przepis kuchni chłopskiej Przepis
 

Danie glówne

Gicz cielęca

Gicz cielęca

Stilton to jedna z najlepszych części cielęciny. Wraz ze warzywami z ogrodu, mięso piecze się w piekarniku, aż do uzyskania chrupiącej skórki.
Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberpartegger
Składniki
4 osoby
180 MIN.
  • 1
    Gicz cielęca
  • sól ziołowa
  • oleju
  • 1
    cebula
  • 2
    ząbki czosnku
  • 1 lyzka
    koncentratu pomidorowego
  • 100 ml
    czerwonego wina
  • 10
    pomidorków koktajlowych
  • 2
    ziemniaków
  • 2
    marchewki
  • 1
    papryczka peperoni
  • 1
    cukinii
  • świeże zioła
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Gicz cielęca
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Natrzeć gicz cielęcą solą ziołową i opiec ze wszystkich na oleju w brytfannie w piekarniku.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na złoto na oleju. Podlać winem i odrobiną wody.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Dodać sos cebulowo-czosnkowy do mięsa i piec przez ok. 3 godz. w 160° C.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Pokroić warzywa i krótko podgotować w osolonej wodzie. Dodać je razem z ziołami do brytfanny na krótko przed końcem pieczenia.
  •  
    Powodzenia życzy
Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberpartegger w Villanders

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Oberpartegger
Kainzwaldner Johannes  | Villanders  (Eisacktal)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Chutney z pigwy, Dżem z pigwy, Dżem żurawinowy, Grappy, Kiełbaski domowe ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?