&noscript=1 /> Zupa naleśnikowa "frittaten" - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Zupa naleśnikowa "frittaten"

Zupa naleśnikowa "frittaten"

Klasyka chłopskiej kuchni: obfita zupa na bazie wołowiny z omletami pokrojonymi w paski.
Martha Thaler
Gospodyni z Zmailer-Hof
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • 100 g
    mąki
  • 200 ml
    mleka
  • 3
    jaja
  • 2-3 lyzka
    szczypiorek, drobno pokrojony
  • sól
  • olej do smażenia
  • 800 ml
    bulionu mięsnego
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Zupa naleśnikowa "frittaten"
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Mąkę, mleko i sól wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy, następnie dodać jajka, mieszając aż do uzyskania kremowej konsystencji.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i formować z ciasta małe omlety, aż do zużycia całego ciasta.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Omlety pozostawić do ostygnięcia, zwinąć w rulon i pokroić w cienkie plasterki. Podawać do gorącego wywaru mięsnego.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Dodać szczypiorek, sól i odstawić na 10 minut.
  •  
    Powodzenia życzy
Martha Thaler
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Zmailer-Hof w Schenna

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Zmailer-Hof
Johann Thaler  | Schenna
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Kiszona kapusta, Wino, pasta do smarowania z czerwonej porzeczki, pasta do smarowania z malin, sok winogronowy ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(4 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?