&noscript=1 /> Kompot z malin - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Spizarnia

Kompot z malin

Kompot z malin

Ten kompot z wszystkich rodzajów jagód można również przechowywać na zimę.
Andreas Rungger
Gospodarz z Partschillerhof
Składniki
4 osoba
20 MIN.
  • 500 g
    malin
  • 300 ml
    wody
  • 100 g
    cukru
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Kompot z malin
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Maliny przebrać i oczyścić z liści i łodyżek.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    NIE myć malin – umyte maliny tracą aromat.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Wszystkie składniki wrzucić do garna i gotować na małym ogniu przez 5 minut.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Kompot odstawić do wystygnięcia i następnie podawać.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Kompot można również zagęścić niewielką ilością mąki ziemniaczanej. Smak kompotu można wzbogacić innymi dodatkami: wanilią, cytryną albo rumem. Tradycyjnie kompot malinowy serwuje się razem z lodami waniliowymi (deser „Gorąca miłość”).
  •  
    Powodzenia życzy
Andreas Rungger
Gospodarz oferujący produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Partschillerhof w Völs am Schlern
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?