Spizarnia
Kompot z malin
Kompot z malin
Ten kompot z wszystkich rodzajów jagód można również przechowywać na zimę.
Andreas Rungger
Gospodarz z Partschillerhof
Przygotowanie - Kompot z malin
-
1.KrokMaliny przebrać i oczyścić z liści i łodyżek.
-
2.KrokNIE myć malin – umyte maliny tracą aromat.
-
3.KrokWszystkie składniki wrzucić do garna i gotować na małym ogniu przez 5 minut.
-
4.KrokKompot odstawić do wystygnięcia i następnie podawać.
-
5.KrokKompot można również zagęścić niewielką ilością mąki ziemniaczanej. Smak kompotu można wzbogacić innymi dodatkami: wanilią, cytryną albo rumem. Tradycyjnie kompot malinowy serwuje się razem z lodami waniliowymi (deser „Gorąca miłość”).
-
Powodzenia życzy
Andreas Rungger
Gospodarz oferujący produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Partschillerhof w Völs am Schlern