Spizarnia
Kompot z malin
Kompot z malin
Ten kompot z wszystkich rodzajów jagód można również przechowywać na zimę.

Andreas Rungger
Gospodarz z Partschillerhof
Przygotowanie - Kompot z malin
-
1.
KrokMaliny przebrać i oczyścić z liści i łodyżek. -
2.
KrokNIE myć malin – umyte maliny tracą aromat. -
3.
KrokWszystkie składniki wrzucić do garna i gotować na małym ogniu przez 5 minut. -
4.
KrokKompot odstawić do wystygnięcia i następnie podawać. -
5.
KrokKompot można również zagęścić niewielką ilością mąki ziemniaczanej. Smak kompotu można wzbogacić innymi dodatkami: wanilią, cytryną albo rumem. Tradycyjnie kompot malinowy serwuje się razem z lodami waniliowymi (deser „Gorąca miłość”). -
Powodzenia życzy

Andreas Rungger
Gospodarz oferujący produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Partschillerhof w Völs am Schlern