&noscript=1 /> Zapiekanym grochem - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Swojska zupa z groszkiem ptysiowym

Zapiekanym grochem

Pieczony groch to tradycyjny składnik zupy, zarezerwowany niegdyś dla bogatej klasy społeczeństwa.
Daniela Kaserer
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Niedermair
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • 250 g
    mąki pszennej
  • 2
    jaja
  • sól
  • 125 ml
    mleka
  • 1 odrobina
    czystej wódki
  • olej do smażenia
  • 1 l
    gorącego rosołu
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Swojska zupa z groszkiem ptysiowym
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Mąkę pszenną, jajka, sól, mleko i wódkę dodać do miski i dobrze wymieszać, aż ciasto będzie gęste.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Rozgrzać olej na patelni, kulki ciasta w kształcie grochu rzucać na olej i krótko smażyć na głębokim tłuszczu.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Groszek ptysiowy wyjąć łyżką cedzakową, odcedzić i ostudzić. Podawać z gorącym wywarem mięsnym.
  •  
    Powodzenia życzy
Daniela Kaserer
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Niedermair w Kastelbell/Tschars

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Niedermair
Reinhard Kaserer  | Kastelbell-Tschars  (Vinschgau)
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Bündnerfleisch, Kiszona kapusta, Schulterspeck, Vinschger Paarl Brot, boczek Karreespeck ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(3 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?