&noscript=1 /> Strudel z jabłkami - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

pieczywo

Jablečný štrúdl

Jablečný štrúdl

W Południowym Tyrolu strudel jabłkowy tradycyjnie przyrządza się z kruchego ciasta i lokalnych jabłek. Jest to idealny dodatek do kawy.
Andrea Müller
Gospodyni z Pirchhof
Składniki
2 štrúdl
75 MIN.
  • Na kruche ciasto:
  • 10 - 12 g
    jablek
  • 1 saszetka
    prášku do pečiva
  • 4
    vejce
  • 180 g
    rozinek
  • 200 g
    rum (w zależności od upodobań)
  • 1 opakowanie
    vanilkového cukru
  • cukru
  • cukru waniliowego
  • Pozostałe składniki:
  • mleko do posmarowania
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Jablečný štrúdl
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Mouku, pečící prášek, vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr smíchejte a vytvořte hladké těsto. Nechejte ho asi půl hodiny odpočívat.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Připravte náplň - oloupejte jablka, nařežte je na malé kousky a smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a s rozinkami. Podle libosti je možné přidat rum.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Następnie podzielić ciasto na 2 części, rozwałkować, a potem rozłożyć nadzienie. Na koniec strudel posmarować zimnym mlekiem. Piec około 45 minut w temperaturze 180 °C.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Ještě teplý štrúdl posypete práškovým cukrem a servírujte například s vanilkovým přelivem.
    •  
      Powodzenia życzy
    Andrea Müller
    Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
    Pirchhof w Naturns

    Z wiejskiej kuchni

    Przepis z ...

    Cofnij filtr
    Pirchhof
    Erich Müller  | Naturns
    Winiarnia (Hofschank)
    Produkty z własnego gospodarstwa Bündnerfleisch, Kozie salami, Salami, Syrop z melisy, Ziegen-Hauswurst ...
    4,9
    "Ausgezeichnet"
    (5 oceny)
    Twój wynik wyszukiwania
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?