&noscript=1 /> Kaszanka chłopska - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Kaszanka chłopska

Kaszanka chłopska

Konieczność wykorzystania jak największej ilości mięsa zwierzęcego doprowadziła do powstania kaszanki, która jest ulubionym daniem w Törggelen.
Elisabeth Kompatscher
Gospodyni z Fronthof
Składniki
2 osoby
60 MIN.
  • 1 l
    varkensbloed
  • 300 g
    knedli
  • 1 lyzeczka
    sól
  • 2 lyzeczka
    pieprz
  • 1 lyzeczka
    majeranku
  • 1
    ząbek czosnku
  • jelito wołowe
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Kaszanka chłopska
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać w głębokiej misce albo w dużym garnku. Powinna powstać płynna masa.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Masę wcisnąć za pomocą maszynki do robienia kiełbas (lub ewentualnie lejka) do zawiązanego z jednej strony jelita wołowego. Nie wciskać masy do pełna (pozostawić kilka centymetrów luzu), ponieważ podczas gotowania masa napęcznieje i zwiększy swoją objętość; następnie zawiązać jelito.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Kaszanka chłopska powinna naciągać w gorącej wodzie przez ok. 30 minut (uwaga: woda nie może się gotować).
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Podawać najlepiej z kiszoną kapustą i solonymi ziemniakami.
  •  
    Powodzenia życzy
Elisabeth Kompatscher
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Fronthof w Völs am Schlern

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Fronthof
Markus Kompatscher  | Völs am Schlern
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Pinot Blanc ..., Zweigelt, Sauvignon, Chleb, Kaminwurzen ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(2 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?