Przystawka
Kluseczki buraczkowe (Rohnennocken)
Kluseczki buraczkowe
Surowa fasola jest zdrowa, uniwersalna i łatwa do przechowywania. Dlatego też jest popularnym warzywem w gospodarstwach Południowego Tyrolu.
Christine Schrott
Gospodyni z statku Oberpalwitter
Składniki
4 osoby
50 MIN.
-
50 gczerwonych buraków (utartych)
-
250 gsera ricotta
-
2jaja
-
2 lyzkabułki tartej
-
2 lyzkamąki pszennej lub orkiszowej
-
1 szczyptasól
-
sałata z dzikimi ziołami
-
parmezan
-
masła (zrumienionego)
Przygotowanie - Kluseczki buraczkowe (Rohnennocken)
-
1.KrokWszystkie składniki zagnieść na ciasto.
-
2.KrokWłożyć na pół godziny do lodówki.
-
3.KrokPo wyjęciu uformować w kluseczki i podgotować przez 10 minut w osolonej wodzie.
-
4.KrokKluski można serwować na sałatce z dzikich ziół, posypane parmezanem i polane masłem.
-
Powodzenia życzy
Christine Schrott
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Oberpalwitter