&noscript=1 /> Omlet z dżemem - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Deser

Omlet z dżemem morelowym

Omlet z dżemem

Szybki deser dla młodszych i starszych z jajkami z wolnego wybiegu i bogactwem owoców.
Manuela Wallnöfer
Gospodyni z Hof am Schloss
Składniki
4 osoby
20 MIN.
  • 100 g
    mąki
  • masło do smażenia
  • 100 ml
    mleka
  • 200 g
    dżemu morelowego
  • 1 lyzka
    cukru (może być bez)
  • cukier puder do posypania
  • 2
    jaja
  • 1 szczypta
    sól
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Omlet z dżemem morelowym
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Wymieszać mleko i mąkę na gładką masę, dodając na koniec cukier, sól i jaja.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Rozpuścić masło na patelni i dodać trochę ciasta. Należy przy tym tak poruszać patelnią, aby ciasto rozłożyło się równomiernie.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Posypać cukrem pudrem i serwować na ciepło.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Usmażyć omlet po obu stronach, posmarować dżemem morelowym i zrolować.
  •  
    Powodzenia życzy
Manuela Wallnöfer
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Hof am Schloss w Prad am Stilfserjoch
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?