Deser
Omlet z dżemem morelowym
Omlet z dżemem
Szybki deser dla młodszych i starszych z jajkami z wolnego wybiegu i bogactwem owoców.
Manuela Wallnöfer
Gospodyni z Hof am Schloss
Składniki
4 osoby
20 MIN.
-
100 gmąki
-
masło do smażenia
-
100 mlmleka
-
200 gdżemu morelowego
-
1 lyzkacukru (może być bez)
-
cukier puder do posypania
-
2jaja
-
1 szczyptasól
Przygotowanie - Omlet z dżemem morelowym
-
1.KrokWymieszać mleko i mąkę na gładką masę, dodając na koniec cukier, sól i jaja.
-
2.KrokRozpuścić masło na patelni i dodać trochę ciasta. Należy przy tym tak poruszać patelnią, aby ciasto rozłożyło się równomiernie.
-
3.KrokPosypać cukrem pudrem i serwować na ciepło.
-
4.KrokUsmażyć omlet po obu stronach, posmarować dżemem morelowym i zrolować.
-
Powodzenia życzy
Manuela Wallnöfer
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Hof am Schloss w Prad am Stilfserjoch