Deser
Omlet z dżemem morelowym
Omlet z dżemem
Szybki deser dla młodszych i starszych z jajkami z wolnego wybiegu i bogactwem owoców.

Manuela Wallnöfer
Gospodyni z Hof am Schloss
Składniki
4 osoby
20 MIN.
-
100 gmąki
-
masło do smażenia
-
100 mlmleka
-
200 gdżemu morelowego
-
1 lyzkacukru (może być bez)
-
cukier puder do posypania
-
2jaja
-
1 szczyptasól
Przygotowanie - Omlet z dżemem morelowym
-
1.
KrokWymieszać mleko i mąkę na gładką masę, dodając na koniec cukier, sól i jaja. -
2.
KrokRozpuścić masło na patelni i dodać trochę ciasta. Należy przy tym tak poruszać patelnią, aby ciasto rozłożyło się równomiernie. -
3.
KrokPosypać cukrem pudrem i serwować na ciepło. -
4.
KrokUsmażyć omlet po obu stronach, posmarować dżemem morelowym i zrolować. -
Powodzenia życzy

Manuela Wallnöfer
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Hof am Schloss w Prad am Stilfserjoch