Deser
Panna Cotta z czarnego bzu
Panna Cotta z czarnego bzu
Domowy syrop z czarnego bzu to nie tylko pyszny napój gaszący pragnienie, ale także orzeźwiający deser.

Margit Stabinger
Gospodyni z Kinigerhof
Składniki
4-6 osoby
20 MIN.
-
1 1/2 listekżelatyny
-
400 mlśmietany
-
20 gcukru
-
50 mlsyropu z czarnego bzu
-
1 szczyptasól
-
1 lyzkacukru waniliowego
-
starta skórka i sok z połowy cytryny
Przygotowanie - Panna Cotta z czarnego bzu
-
1.
KrokŻelatynę zmiękczyć w odpowiedniej ilości zimnej wody. -
2.
KrokŚmietanę, cukier i syrop z czarnego bzu zagotować w rondelku. Dodać wyciśniętą żelatynę, sól, cukier waniliowy i cytrynę. -
3.
KrokLekko przestudzić masę, wlać do małych foremek i studzić przez ok. 2 godz. w lodówce. -
Powodzenia życzy

Margit Stabinger
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Kinigerhof w Sexten