&noscript=1 /> Pokrzywowe knedle - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Pokrzywowe knedle

Pokrzywowe knedle

Pokrzywy rosną zazwyczaj na obrzeżach ścieżek i lasów, a dzięki wysokiej zawartości żelaza i witaminy C są regionalnym darem natury.
Martha Thaler
Gospodyni z Zmailer-Hof
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • 125 ml
    mleka
  • 40 g
    masła
  • 1 mala szczypta
    gałki muszkatołowej
  • 2 lyzka
    mąki
  • Ponadto:
  • 40 g
    parmezanu (startego)
  • 60 g
    masła (zbrązowionego)
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Pokrzywowe knedle
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Zwilżyć mlekiem chleb na knedle.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Umyć, sparzyć, osączyć i drobno posiekać pokrzywy i dodać do chleba.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Drobno posiekać cebulę i czosnek, połączyć z masłem i dodać do chleba. Wbić jajka. Całość doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i dokładnie zagnieść.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Na końcu dodać mąkę i formować małe knedle.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Gotować w osolonej wodzie przez około 10 minut.
    • circle-dashed 6.
      Krok
      Posypać parmezanem i podawać z roztopionym, zbrązowionym masłem.
    •  
      Powodzenia życzy
    Martha Thaler
    Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
    Zmailer-Hof w Schenna

    Z wiejskiej kuchni

    Przepis z ...

    Cofnij filtr
    Zmailer-Hof
    Johann Thaler  | Schenna
    Winiarnia (Hofschank)
    Produkty z własnego gospodarstwa Kiszona kapusta, Wino, pasta do smarowania z czerwonej porzeczki, pasta do smarowania z malin, sok winogronowy ...
    5,0
    "Ausgezeichnet"
    (4 oceny)
    Twój wynik wyszukiwania
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?