&noscript=1 /> Zupa z szarego sera - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Zupa z szarego sera

Zupa z szarego sera

Ser szary to tradycyjny ser z kwaśnego mleka pochodzący z Alp Wschodnich, który stał się rarytasem wykwintnej kuchni regionalnej.
Doris Gruber
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Planitzer
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • 1
    cebula
  • 1 lyzka
    pora
  • 2 lyzka
    masła
  • 1
    średniej wielkości mączysty ziemniak
  • 1 odrobina
    białego wina
  • 750 ml
    bulionu warzywnego lub mięsnego
  • sól, pieprz
  • 150 g
    szarego sera
  • 150 ml
    śmietany
  • Do podania:
  • podsmażone kostki chleba
  • 120 g
    szarego sera (rozkruszonego)
  • 12
    gałązek szczypiorku
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Zupa z szarego sera
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Cebulę i por pokroić na drobno, zeszklić na maśle.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Dodać obranego i pokrojonego w kostkę ziemniaka, krótko podsmażyć, posolić, popieprzyć, zalać białym winem, a następnie podlać bulionem warzywnym lub mięsnym.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Jak tylko ziemniaki będą miękkie, dodać pokrojony w kostkę szary ser. Całość jeszcze raz krótko zagotować i zagęścić śmietaną.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Zupę z szarego sera serwować w talerzu z grzankami chlebowymi, pokruszonym szarym serem i niekrojonym szczypiorkiem.
    •  
      Powodzenia życzy
    Doris Gruber
    Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
    Planitzer w Montan

    Z wiejskiej kuchni

    Przepis z ...

    Cofnij filtr
    Planitzer
    Ainhauser  | Montan  (Bolzano i okolice)
    Winiarnia (Buschenschank)
    Produkty z własnego gospodarstwa Chutney jabłkowo-cebulowy, Kompot brzoskwiniowy, Kompot wiśniowy, Miód, Syrop z melisy i imbiru ...
    Twój wynik wyszukiwania
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?