pieczywo
Pierniki
Pierniki
Południowotyrolskie pierniki są produkowane na bazie miodu. Aromat tych cudownie korzennych ciasteczek sprawia, że Adwent to bardzo wyjątkowy czas.

Bernadette Bachmann
Gospodyni z Stoffnerhof
Składniki
50 sztuk
45 MIN.
-
300 gmąki żytniej
-
100 gcukru
-
2jaja
-
2 lyzkamiodu
-
1/2 lyzkastołowej sody oczyszczonej
-
1/2 lyzeczkacynamonu
-
1/2 lyzeczkasproszkowane goździki
-
1 szczyptasól
Przygotowanie - Pierniki
-
1.
KrokZe wszystkich składników zagnieść ciasto i pozostawić na noc w temperaturze pokojowej. -
2.
KrokNastępnie rozwałkować ciasto na grubość ok. 5 mm. -
3.
KrokWyciąć z niego pierniki i piec w temperaturze 220° C (góra-dół) przez ok. 5 minut. -
Powodzenia życzy

Bernadette Bachmann
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Stoffnerhof w Welsberg-Taisten