&noscript=1 /> Pierniki - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

pieczywo

Pierniki

Pierniki

Południowotyrolskie pierniki są produkowane na bazie miodu. Aromat tych cudownie korzennych ciasteczek sprawia, że Adwent to bardzo wyjątkowy czas.
Bernadette Bachmann
Gospodyni z Stoffnerhof
Składniki
50 sztuk
45 MIN.
  • 300 g
    mąki żytniej
  • 100 g
    cukru
  • 2
    jaja
  • 2 lyzka
    miodu
  • 1/2 lyzka
    stołowej sody oczyszczonej
  • 1/2 lyzeczka
    cynamonu
  • 1/2 lyzeczka
    sproszkowane goździki
  • 1 szczypta
    sól
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Pierniki
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i pozostawić na noc w temperaturze pokojowej.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Następnie rozwałkować ciasto na grubość ok. 5 mm.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Wyciąć z niego pierniki i piec w temperaturze 220° C (góra-dół) przez ok. 5 minut.
  •  
    Powodzenia życzy
Bernadette Bachmann
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Stoffnerhof w Welsberg-Taisten

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Stoffnerhof flower flower flower flower
Paul Bachmann  | Welsberg-Taisten
Hodowla zwierząt
śniadanie
kącik produktów: mleka, jogurt, ser ...
Oferty wiejskie: Codzienne obowiazki gospodarskie, Pomoc w stajni, Zwiedzanie obejscia gospodarskiego ...
5,0
"Celujący"
(112 oceny)
Apartament od 75€ za noc
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?