&noscript=1 /> Placki ziemniaczane - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

W tym ujmującym daniu z doliny Pustertal kapustę kiszoną podaje się w zestawieniu z pieczonym ciastem ziemniaczanym.
Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberpartegger
Składniki
4 osoby
120 MIN.
  • 600 g
    mączystych ziemniaków
  • 2
    żółtko
  • 2 lyzka
    roztopionego masła
  • 400 g
    mąki
  • 1 szczypta
    sól
  • olej do smażenia
  • 500 g
    ugotowanej kiszonej kapusty
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Placki ziemniaczane
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Ziemniaki ugotować, przecedzić i ostudzić.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Dodać żółtka, roztopione masło, mąkę i sól i zagnieść na ciasto.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Rozwałkować ciasto na placek o grubości ok. 2 mm, odrywać okrągłe duże płaty (ok. 8 cm) i rozłożyć na ściereczce. Smażyć zanurzone w gorącym oleju na złoty kolor.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Dokładnie odsączyć na papierze kuchennym i podawać na gorąco z kapustą.
  •  
    Powodzenia życzy
Jessica Moser
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberpartegger w Villanders

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Oberpartegger
Kainzwaldner Johannes  | Villanders  (Eisacktal)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Chutney z pigwy, Dżem z pigwy, Dżem żurawinowy, Grappy, Kiełbaski domowe ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?